Ronald McDonald är fascist

Ronald McDONALD är fascist. Det kapitalistiska systemet matar folket med propaganda om förträffligheten med en massa trams.


Människor har ett starkt behov av att ingå i sociala gemenskaper. Propagandan handlar i mycket om att styra den sociala gemenskapen till att kretsa kring tramset. För att platsa i gemenskapen måste man köpa tramset.


Väl inne i systemet verkar det vara ganska få som har förmåga att se det galna i det, även om vi mår illa av alla popcorn, sliter ner våra kroppar och får diagnosen utmattningssyndrom av alla "effektiviseringar" på jobbet.


Lite som i MATRIX är vi förslavade av maskiner (maskinerna, som kommer från det kapital som är koncentrerat till vissa få individer som ser sina privata intressen i maskinerna, inte omgivningens).


Borde det inte vara mer utspritt? Är vi verkligen beroende av typer i kostymer som ritar smala korridorer för oss att springa i? Borde inte vi själva tillgodose våra behov mer lokalt, både med tanke på vår egen och miljöns utveckling?


Kommentarer
Postat av: Mattias

Bra sagt, Jag tycker det är märkligt att människor i allmänhet inte ifrågasätter en kedja som McDonalds oftare. Jag är väl själv inte speciellt duktig då det händer att en McBean slinker ned då och då. Men det är ju inte ens gott. för att inte tala om allt skräp, då menar jag idiotiska leksaker, som genereras för att barnen ska programeras att associera måltiden med att de belönas med leksak...

2008-12-11 @ 21:41:42
URL: http://kvittermaskin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0